Uusille pelaajille

Kuinka pääsee mukaan Gambiitin toimintaan?

Toivotamme kaikki shakista kiinnostuneet mukaan toimintaamme. Aloittelevien pelaajien on kätevä tulla mukaan Gambiitin peli-iltojen kautta. Vantaan Koivukylässä torstaisin klo 18.15 järjestettävissä peli-illoissa on tarjolla opetusta, harjoituksia ja harjoitusvastustajia. Peli-illat ovat maksuttomia ja avoinna myös muille kuin Gambiitin jäsenille.

Shakkia aiemmin pelanneet löytävät peli-illoistamme harjoitusvastustajia. Hieman kokeneempien kannattaa myös suunnata keskiviikkoisin pelattaviin Gambiitin vartteihin Helsingin shakkiareenalle. Varttien aikataulun voi tarkistaa peli-iltojen sivulta. Gambiitin jäseniksi liittyvillä on mahdollisuus osallistua Suomen ja Helsingin shakkiliittojen joukkuekilpailuihin. Joukkueemme pelaavat kolmella eri divaritasolla, joten kaikentasoisille pelaajille on tarjolla sopivaa vastusta.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme peli-iltoihin! Voit myös kysyä lisää olemalla yhteydessä Kalle Kumpulaiseen (sähköposti: ktkumpul@gmail.com, puh. 050 443 1762).

Shakin harjoittelu kotioloissa

Shakkia voi harjoitella peli-iltojen ulkopuolella itsenäisesti tai harjoitusvastustajan kanssa. Harjoitusmateriaalia on paljon tarjolla verkossa artikkeleiden, videoiden ja harjoitustehtävien muodossa. Pääkaupunkiseudun kirjastoista voi lainata shakkiaiheista kirjallisuutta ja harjoitusvastustajia löytyy kellon ympäri Internetin pelipalvelimilta. Materiaalia löytyy hyvin myös suomeksi. Kokosimme alle muutamia hyviä sivustoja, joilta löytyy ilmaista materiaalia:

Suomeksi:

  • Avainsiirto.fi -  shakin opetussivusto kaikille shakista kiinnostuneille
  • Saulin Shakki - espoolaisen shakkimestari ja -opettaja Sauli Tiitan shakkivideoita
  • Shakkilinnan videot - Shakkilinnan opettajien opetus- ja pelivideoita
  • Chess.com - pelaamista, taktiikkaharjoituksia ja oppitunteja (osa sisällöstä englanniksi)