maanantai 17. elokuuta 2020

Pelaajaesittelyssä Antti Kahri

Selo 2156 / Elo 2143

1. Kerro lyhyesti kuka olet ja kuinka päädyit Gambiittiin pelaamaan shakkia?
 
Shakin säännöt olen osannut jo lapsesta lähtien, mutta vasta kuudennella luokalla alkoi viikoittainen pelaaminen kun koulussamme alkoi shakkikerho. Kauaa ei mennyt kun moni meistä jo päihitti kerhon vetäjän. Korson yläasteelle siirryttyäni sitten menikin jokainen ruokavälitunti shakkia pelatessa, eikä haasteesta ollut puutetta kun meitä ohjeisti Gambiitin oma Timo Rönnqvist (tuolloin mestaritason pelaaja). Eikä mennyt kauaa kun lähdin Koivukylään kokeilemaan Remin peli-iltoja, joissa oli alkuaikoina jopa 30 pelaajaa. 

Nuorena tuli käytyä kaikki koululais/nuorten kisat, mutta heti kun ei enää niihin päässyt, jäi pitkien pelaaminen vain JSM-peleihin. Paljon olen kuitenkin pelannut blixtiä ja rapidia ja olenkin aina mieltänyt itseni enemmän pikapelipelaajaksi, vaikka nopea shakki tuntuu luontuvan usein jopa paremmin. 

Gambiittiin päädyin kun päätimme Garden kanssa yhdistää voimamme, mikä on vaikuttanut erittäin hyvältä päätökseltä.
 
2. Miten kuvailisit pelityyliäsi?

Pelityylini pyrkii usein agressiiviseen hyökkäykseen tai erittäin kaksiteräisiin tilanteisiin. Myös taipumusta on testata kuinka hyvin vastustaja osaa hyökätä, eli nappaan usein tarjotun nappulan ja koitan löytää oikeat puolustussiirrot ja realisoida sitten materaaliylivoimalla. 

Täydellistä teorian osaamattomuutta pyrin korvaamaan sillä että koitan mennä eriskummallisiin jatkoihin avauksissa, jotta vastustajakaan ei ole kärryillä että missä mennään.
 
3. Tavoitteesi shakissa seuraavalle kahdelle vuodelle (henkilökohtaisesti / joukkue)?
 
Henkilökohtaisena tavoitteena on saavuttaa mestarin arvo, eli selo 2200, mikä voi tietenkin olla hieman haastavaa kun pelaa alle 10 peliä vuodessa. Toivon että joukkueena säilymme SM-liigassa ja uskon että Gambiitti tulee myös nappaamaan paljon mitaleja seuraavina vuosina. Juuri äsken voittamamme HSL-vartit on vasta esimakua tulevasta.
 
4. Peliesimerkki

Viimeisin pelini on oiva esimerkkipeli, koska se kuvastaa tyyliäni hyvin. Pelissä oli myös paikka SM-liigaan ja voitettuani saavutin myös tämänhetkisen huippuseloni. 

Pelissä ideoin kovasti kuninkaan kimppuun hyökkäämistä, mutta valmistelut olivat liian hitaita ja vastustaja pääsi daamisivustalta luomaan tarpeeksi uhkia että idea piti hylätä. Pari epätarkkaa siirtoa vastustajalta kuitenkin tarjosivat mahdollisuuden uhrauscomboon, jonka seurauksena matti 32. siirrossa.5. Sana on vapaa / terveiset gambiittilaisille

Pysytään terveinä ja koitetaan saada aina mahdollisimman paljon Gambiittilaisia kisoihin pelaamaan. Kyllä se tämäkin laji on kivempaa isommalla porukalla.
 
6.  Kenet haastat pelaajaesittelyyn seuraavaksi?
 
Haastan seuraavaan esittelyyn Kalle Kumpulaisen.


Kuva: Kalle Kumpulainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.