tiistai 13. lokakuuta 2020

Pelaajaesittelyssä Jarmo Laitinen

Selo 1628 / Elo 1736

1. Kerro lyhyesti kuka olet ja kuinka päädyit Gambiittiin pelaamaan shakkia?
 
Olen oppinut siirrot viiskyt/kuuskutluvun (7-8v.) taitteessa isältäni joka antoi tornitasoituksen alkuvaiheissa ja eihän siinä kauan mennyt kun muuttui toisinpäin! Kilpapelit alkoivat työpaikkasarjoissa 70-luvun puolella ja sieltähän se into kasvoi ja työkaveri sai houkuteltua oikein seuraankin Hakriin joka muuttui HM-93:ksi ja vaihtelevalla menestyksellä tuli srj-otteluita pelattua. Ensimmäisistä henkilökohtaisista kisoista mieleen tulee HM-turnauksen C-ryhmän voitto 9/9  tuloksella ja siitä saatu kuparipokaali!
 
2. Miten kuvailisit pelityyliäsi?

Pelityylini on omintakeinen teorioista välittämätön hyökkäys vaihtoja kaihtamatta ja sillä on saanut varsinkin pikapeleistä mestareistakin voittoja m.m. joukkueblixteistä useampana vuotena viimeisin talin turnauksesta Harri Hurmeesta!

3. Tavoitteesi shakissa seuraavalle kahdelle vuodelle (henkilökohtaisesti / joukkue)? 

No tavoitteena on vielä päästä 1800 selon paremmalle puolelle,1lk tuli 80-luvulla saavutettua ja pelokin parhaimmillaan ylitti 2000 rajan mutta ikä ja sen myötä sairaudet ovat vieneet parhaan terän! Joukkuetta kun pystyisi vielä 2017 malliin auttamaan jolloin tuli mest.ehd.vastaan tasuri ja pari 1lk peluriakin kaatui niin hyvä olisi.

4. Peliesimerkki

Peliesim.sijaan (kun pöytäkirjat kateissa) sallittaneen muistotarinaa  rautatieläisten pohjoismaisista mestaruuskisoista Kööpenhaminasta!? Meillä oli peli Norjaa vastaan ja minä olin tekemässä kahden siirron mattia kun tasku pärähti soimaan, puh oli unohtunut päälle kun pidin sitä aina auki kun mahdollista kun tytär oli menossa leikkaukseen!? No tein matin ja vastustaja kuittasi tappionsa sekä taululla loisti voittoni mutta jonkun ajan kuluttua olin tuomareiden kuulustelussa kun ruotsalaiset olivat tehneet protestin ja sinne meni piste! 

Sitten oli Tanskaa vastaan peli ja olin ratsun tappiolla kun kapteenimme shakkimestari Antero Natri tuli suputtamaan:"Jarmo nyt tarvitaan voitto!" No jollain ihmeellä sain sen voiton kaivettua ennalta kovemmasta vastustajastani ja nousin jakamaan pöytäpalkintoakin joka arvonnassa päätyi Norjalaiselle! No meni joku viikko kun sain kotiini kirjeen Antero Natrilta :"Jarmo sinulle kuului pöytäpalkinto!" Ja hopeinen solmioneula oli mukana kirjeessä!!!

5. Sana on vapaa / terveiset gambiittilaisille 

Toivon liigaan ja 1.-divisioonaan menestystä ja pelionnea koviin otteluihin kaikille pelureille!
 
6.  Kenet haastat pelaajaesittelyyn seuraavaksi?
 
Haaste Timo Oksanen!

 

Kuva: Kalle Kumpulainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.