Selo 1988 |
1. Kerro lyhyesti kuka olet ja kuinka päädyit Gambiittiin pelaamaan
shakkia?
Olen 51v. koronan takia tällä hetkellä lomautettuna oleva kokki Tikkurilasta.
Shakkisiirrot opin isältäni 6-vuotiaana. Ensimmäinen turnaukseni oli Iisalmen Runnin turnaus vuonna 1978, jossa sijoituin kolmanneksi alle 10v. sarjassa. Viimeisellä kierroksella pari vuotta minua nuorempi vastustajani nousi tuolille seisomaan ylettyäkseen tekemään minusta alarivin matin - itku tuli.
Äkkiähän tuosta tietysti toivuttiin ja jatkoin pelaamista Hakunilan Riennossa vuoteen 1995 asti, jolloin liityin Remiin. Remin ja Garden yhdistymisen myötä nykyään siis pelaan Gambiitissa.
80-luvun loppupuolella ja 90-luvun alussa pelasin suurimman osan tuloksellisesti hyvistä peleistäni.
Voitin useita virolaispelaajia, kuten M.Nei, M.Tsöganova, I.Svörjov, O.Tarakanov ja A.Hermlin. Aarnen voitin peräti kahdesti, mutta tappiolle silti jäin kuudessa keskinäisessä pelissämme (+2 =1 -3). Vaihto-oppilasvuotenani 1987-88 voitin Michiganin nuorten mestaruuden ja USA:n nuorten mestaruusturnauksessa hävisin voittajalle puoli pistettä tuloksella 5,5/7. Lopullinen sijoitus 32. (846 pelaajaa; heh). Suomessa onnistuin jopa kerran voittamaan A-ryhmän; toki karkuun piti lähteä sodankylään asti tätä varten.
2000-luvulla pelaaminen vähentyi selvästi. Nykyään pelaan käytännössä vain joukkuepelejä ja nopean shakin kotikisat, jos aikataulut sallii. Lichessissä pelailen myös jonkin verran.
2. Miten kuvailisit pelityyliäsi?
3. Tavoitteesi shakissa seuraavalle kahdelle vuodelle (henkilökohtaisesti / joukkue)?
Henkilökohtaisia tavoitteita ei varsinaisesti ole. Tietysti joitain hienoja yksittäisiä pelejä varmaan vielä tulee... Gambiitin joukkue-SM-mitalikahvitilaisuudessa olisi kiva piipahtaa lähivuosina!4. Peliesimerkki
Peliesimerkin valinnassa oli vähän vaikeuksia, mutta päädyin peliin Ehlvest-Kosonen (simultaani Helsinki 1988). Peli ei ollut ihan parhaita jälkilyyseissä, mutta asenne oli kohdillaan; kunua kohti kovaa... Jaan kuului tuohon aikaan maailman top 20 pelaajiin ja sijoittui mm. World cupissa Belfortissa kolmanneksi Kasparovin ja Karpovin jälkeen. Parhaimmillaan Ehlvest oli elolistalla vuonna 1991 sijalla 5.
5. Sana on vapaa / terveiset gambiittilaisille
Kuten viisas mies sanoi aikanaan:
"Shakilla - kuten musiikilla ja rakkaudella - on kyky ja taito tehdä ihminen onnelliseksi."
Toivottavasti päästään pian pelaileen - stay safe!
6. Kenet haastat pelaajaesittelyyn seuraavaksi?
Jari Hiltuselta vois vähän kysellä...
Kuvat: Kalle Kumpulainen (henkilökuva) ja Marko Kosonen (lehtiartikkeli ja pelipöytäkirja)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.