torstai 6. helmikuuta 2020

Pelaajaesittelyssä Henry Mannberg - Gambiitin puheenjohtaja


Selo 1901 / Elo 1908

1. Kerro lyhyesti kuka olet ja miten päädyit Gambiittiin pelaamaan shakkia?

Aloitin pelaamisen lukioikäisenä ja koulujoukkueen kautta päädyin vantaalaiseen Shakkiseura Remissiin. Kun Remissi ja Garde vuonna 2018 yhdistyivät Gambiitiksi, minut valittiin uuden seuran puheenjohtajaksi. Shakin ulkopuolisessa maailmassa olen jonkinlainen historia-alan sekatyöläinen ja valmistelen Yhdysvaltain historiaan liittyvää väitöskirjaa.

2. Miten kuvailisit pelityyliäsi?

Itse opittua hapuilua sumussa.

3. Tavoitteesi shakissa seuraavalle kahdelle vuodelle (henkilökohtaisesti / joukkue)?

Seuraavalle kahdelle vuodelle en uskalla asettaa kovinkaan konkreettisia tavoitteita, mutta pitkän aikavälin tavoitteena voisi olla mestariehdokkuus. Lisäksi haluaisin päästä pelaamaan ulkomaisissa turnauksissa ja Heart of Finlandissa, joka erinäisistä syistä on jäänyt joka vuosi väliin. Seuran edustusjoukkueen toivon nousevan SM-liigaan ja kakkosjoukkueen, jossa itse useimmin pelaan, 1. divisioonaan.

4. Peliesimerkki

Olimme New Yorkissa Marshall Chess Clubin 45+45 -turnauksessa ja myöhästyimme hieman ensimmäiseltä kierrokselta. Vastaani paritettiin myöskin myöhässä saapunut vanhempi ystävällinen herrasmies, jonka nimeä en kuullut, mutta joka vaikutti vahvalta pelaajalta. Peli sinänsä ei ollut poikkeuksellinen, mutta tasaisessa loppuasemassa vastustajani ylitti aikansa.

Jälkeenpäin sain tietää, että vastassani oli ollut KvM Renato Naranja, joka pelasi vuoden 1970 Palma de Mallorcan alueidenvälisessä turnauksessa, ja jolla on tasapelit niin Fischeriä, Petrosjania kuin Smysloviakin vastaan. Peli on valittu enemmänkin hauskan muiston kuin peliesityksen perusteella; toivottavasti joskus pääsen vielä esittelemään vastaavaan kysymykseen jonkin hienon (ja kenties korrektinkin) hyökkäyspelin.5. Sana on vapaa / terveiset gambiittilaisille

Lukekaa aina kun voitte. Se kannattaa.

6. Kenet haastat pelaajaesittelyyn seuraavaksi?

Varapuheenjohtaja Tomi Veteläisen.

1 kommentti:

  1. Peliesimerkki on minulle uusi tuttavuus. Hieno tarina pelin takana ja voitto nimekkäästä vastustajasta! Henryllä on tällä kaudella JSM:ssä komeasti 3/4 tappioitta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.