maanantai 29. kesäkuuta 2020

Pelaajaesittelyssä Mikael Nouro

Selo 2323 / Elo 2314

1. Kerro lyhyesti kuka olet ja kuinka päädyit Gambiittiin pelaamaan shakkia?

Shakin pelaamisen aloitin viisivuotiaana ja kuusivuotiaana liityin Vaasan Shakkiseuraan. Lukion jälkeen muutin heti Helsinkiin opiskelemaan ja liityin Schacksällskapet Caissan riveihin. V. 2000 saavutin pitkäaikaisen tavoitteeni kvm:n arvon. Valitettavasti kunnianhimoon tuli silloin notkahdus, vaikka olisi pitänyt yrittää täydellä höyryllä eteenpäin. 

Erilaisten seurafuusioiden seurauksena olen lopulta päätynyt Gardesta Gambiittiin. Tällä hetkellä olen töissä Åbo Akademissa, työn alla tutkimus Saarnaajan kirjan ja hellenistisen filosofian yhteyksistä.

2. Miten kuvailisit pelityyliäsi?

Olen aina kokenut tämän kysymyksen hankalaksi, enkä osaa täysin määritellä pelityyliäni. Välillä pelaan rohkeammin, välillä varovaisemmin. Pelinymmärrykseni on taktinen, mutta hurlumheishakkia ja ylisekavia asemia olen kyllä vältellyt.

3. Tavoitteesi shakissa seuraavalle kahdelle vuodelle (henkilökohtaisesti / joukkue)?

Shakillinen tavoite seuraavalle kahdelle vuodelle on pysyä hengissä ja yrittää hoitaa joukkuematsit kutakuinkin kunnialla. Toivottavasti  olen kahden vuoden kuluttua saanut väitöskirjaprojektini maaliin ja lapsetkin kasvaneet sen verran isoiksi, että pelaamiseen löytyisi lisää aikaa.

4. Peliesimerkki

Stefanova-Nouro, Ubeda 1999. Antoaneta Stefanova oli pelatessamme vasta parikymppinen, mutta toki jo vahva pelaaja, kuusi vuotta myöhemmin hän nousikin naisten maailmanmestariksi. 

Mielenkiintoinen avausidea (8. -Kf8!?), johon olin törmännyt 13 vuotta aiemmin lukiessani vuoden 1986 Schacknytt-lehteä. Jonkun pelin kommenteissa mainittiin eräs Bundesliga-peli, missä tämä sama siirto esiintyi. Avaus oli muistaakseni K-intialaisen Sämischin muunnelmaa, joten asematyyppi lienee ollut samankaltainen. 

Vaikka avaukseni oli valmisteluissa tarkkaan harkittu (1. -c5!), tämä oli kuitenkin puhdasta inspiraatiota laudan äärellä, ja pelasin siirron melko nopeasti. Mukavasti soljunut keskipeli, näyttävä "take my rooks" -teema ja viimeisen päälle tehokas ja tarkka realisointi.5. Sana on vapaa / terveiset gambiittilaisille

Mielenkiintoinen kausi on tulossa SM-liigassa. Kolmea kerhoa olen ollut liigaan nostamassa ja sieltä tiputtamassa. Ehkä neljäs kerta toden sanoo ja Gambiitista tulisi liigan vakiojäsen.

6.  Kenet haastat pelaajaesittelyyn seuraavaksi?

Haastan seuraavaan esittelyyn Jukka Johanssonin.

Kuva: Kalle Kumpulainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.