maanantai 19. huhtikuuta 2021

Pelaajaesittelyssä Samu Ristoja

Selo 2207 / Elo 2189

 
1. Kerro lyhyesti kuka olet ja kuinka päädyit Gambiittiin pelaamaan shakkia?

Opin siirrot alle 10-vuotiaana vanhemmiltani ja veljeltäni. Kotona pelasimme usein perheturnauksia aikatasoituksin. Ei ole ehkä vaikea uskoa, että hävisin vuosien saatossa paljon pelejä. Opettavainen koulu! Myöhemmin iän karttuessa koitti hetki, kun totesimme, että kelloon on nyt syytä asettaa tasa-ajat. Olen edustanut aiemmin sekä Remiä että Gardea. Välissä piipahdin lyhyen aikaa Kymen Shakissa ja sieltä siirryin viime vuonna Gambiittiin.

2. Miten kuvailisit pelityyliäsi? 

Kamppailullinen tsemppari. Olen ehkä asemallisen ja taktisen pelaajan välimaastossa. Pyrin hanakasti haalimaan aloitteen, tosin ajoittain intoa on enemmän kuin ymmärrystä ja joudun muistuttelemaan itselleni että shakissa yleensä kärsivällisempi osapuoli korjaa potin.

3. Tavoitteesi shakissa seuraavalle kahdelle vuodelle (henkilökohtaisesti / joukkue)? 

Kahden vuoden aikajänne on varsinkin nykytilanteessa lyhyt, mutta ennemmin tai myöhemmin haluan rikkoa 2300. 

Mielestäni joukkueen tavoitteena on vakiinnuttaa paikka SM-liigassa. Siinä on sopivasti haastetta, mutta meidän pelaajamateriaali on siihen riittävällä tasolla. Lyhyemmillä peliajoilla on joukkueella hyvänä päivänä edellytyksiä SM-mitaleihinkin.

4. Peliesimerkki 

Valitsin pelini Tomi Kugappia vastaan vuodelta 2015. Peli on jäänyt mieleen epätyypillisen pussimattiteeman vuoksi. Hyökkäsin kohti kuningasta, mutta jouduin vaihtamaan kohdetta ja sainkin pussitettua kuningattaren.


5. Sana on vapaa / terveiset gambiittilaisille 

Päivä päivältä lähestyy aika kun pääsemme taas pelaamaan livenä.

6.  Kenet haastat pelaajaesittelyyn seuraavaksi?
 
Haastan Juha Hynnisen.


Kuva: Samu Ristoja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.